Veilig werken langs de weg 96B

Word een vakman in verkeersmaatregelen...

Veilig werken langs de weg

De Nederlandse verkeerstechniek
217,- Ex btw p.p.
 • Individuele aanmelding mogelijk
 • Groepsaanmeldingen mogelijk
 • Geschikt voor zzp'ers
 • Lestijden van 08:30 tot 15.30 uur
 • Je krijgt 1 lesdag van professionals
 • Geldigheidsduur 5 jaar
 • Met code 95 CCV U37

Veilig werken langs de weg met NeVeTe

Opleiding verkeersregelaar BRL 9101

Altijd veilig, altijd betrouwbaar

NeVeTe is dé website voor alles wat te maken heeft met veilig werken langs de weg. Of het nu gaat om bebording, bebakening en verkeerskegels, of het inrichten van een werkvak en het plaatsen van tijdelijke verkeersborden – wij hebben alle informatie die je nodig hebt.

Veiligheid staat voorop

Bij NeVeTe vinden we veiligheid van cruciaal belang. Daarom bieden we gedetailleerde informatie over de voorwaarden van tijdelijke verkeersmaatregelen en de veiligheidsprotocollen die gevolgd moeten worden. Met onze laatste minuut risicoanalyse helpen we je om mogelijke gevaren te identificeren en te vermijden.

Bescherm jezelf en anderen

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn essentieel bij het werken langs de weg. Bij NeVeTe informeren we je over welke beschermingsmiddelen nodig zijn en hoe je ze op de juiste manier gebruikt. Zo zorgen we ervoor dat jij en je collega’s altijd goed beschermd zijn.

Bescherm jezelf en anderen

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn essentieel bij het werken langs de weg. Bij NeVeTe informeren we je over welke beschermingsmiddelen nodig zijn en hoe je ze op de juiste manier gebruikt. Zo zorgen we ervoor dat jij en je collega’s altijd goed beschermd zijn.

Verzekerd van gemoedsrust

Naast veiligheid bieden we ook informatie over verzekeringen en aansprakelijkheid. We helpen je om volledig op de hoogte te zijn van je rechten en plichten, zodat je met een gerust hart aan het werk kunt.

Maar…..

Ik vertel toch nog even door, omdat veilig werken langs de weg veelal het geijkte verhaal is over veilig werken! Naast dat deze basis gelegd moet worden is het ook belangrijk nu bewustwording te bieden en hoe deze bewustwording naar de praktijk kan worden gesimuleerd. Wanneer neem je de beslissing om het werk stil te leggen terwijl de `tijdsdruk´ je bijna verplicht onveilige handelingen te verrichten. Of dat voor de zoveelste keer je collega opgehaald moet worden maar gaat slapen in plaats van actief meerijden. Ergernissen in het werk veroorzaken vaak onveiligheid maar ook de collegialiteit. Collega´s zeggen dan vaak, is dat onveilig dan! Ik doe dit al 20 jaar zo? Echter ook al doe je dit 20 jaar wil dat nog niet zeggen dat het gevaar is geweken maar dat je gewend bent geraakt aan het gevaar!

Een veilige werkcultuur……

Links van je zie je een aantal knoppen. Deze hebben te maken met veilig werken op basis van het gestelde Vollandis A blad bij wegafzettingen. Hoe deze worden geplaatst en welke knelpunten al zijn ontdekt maar ook een oplossing bieden. Waar je als bijvoorbeeld uitvoerder op kan controleren. 

Veilig werken langs de weg
BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen
Veilig werken langs de weg

Hoe verloopt de cursus veilig werken langs de weg...

Hoe ziet de dagenindeling eruit?

Onze dagindeling is van 08:30 tot 15:30 uur waarin we in totaal in 1 dag het vak verkeersmaatregelen gaan leren. We gebruiken hiervoor de publicaties 96B niet autosnelwegen publicatie 2020. Zo behandelen wij indelingen van wegen met ontwerpsnelheden, snelheidsbeperkende maatregelen en natuurlijk welke borden je waar gaat plaatsen. Maar hoe zit dit nu met de aansprakelijkheid. Moet je nu daadwerkelijk gecertificeerd zijn? Het antwoord is nee! Wij hebben dit uitgezocht en vertellen je dit in het navolgende!

Je dient een cursus veilig werken langs de weg te hebben gevolgd!

Natuurlijk want dit stelt het bouwbesluit verplicht. Maar realiseer je evengoed dat als je verkeersmaatregelen gaat plaatsen in een bestaande verkeerssituatie, dit vraagt om inzicht, veiligheid en professie! Los van de aansprakelijkheid moet het je als werknemer en werkgever of uitvoerder wel een optimaal veilig gevoel geven tijdens je werkzaamheden. De wetgeving is wel heel duidelijk, het bedrijf of organisatie die de tijdelijke verkeersmaatregelen plaatsen instand-houden en verwijderen van de openbare weg blijft aansprakelijk. Echter is de tijdelijke verkeersmaatregel en het juiste materiaal en materieel gebruikt en dit volgens de CROW publicatie 96B geplaatst dan zal in dat geval de weggebruiker aansprakelijk worden gesteld voor schade en of ongevallen aan lijf of goed.

Dus de verkeersmaatregelen moet volgens procedures worden geplaatst?

Jazeker, en dit staat allemaal beschreven in de publicaties beleid en proces, materiaal materieel en daarnaast de figuur publicaties van de CROW. Het plaatsen van verkeersmaterialen moet veilig gebeuren en op de juiste wijze. Zo zijn er procedures voor het plaatsen van materialen en het aanleren van behendigheid en snelheid. Soms kan het namelijk verstandig zijn om de tijdelijke verkeersborden al voorafgaand in blokuren te plaatsen met de pictogram afgedraaid van het verkeer. Zo kan je als je veilig moet werken de maatregelen voorbereiden en dit bespaart tijd maar geeft ook meer rust in het werkproces. Moet de werkzaamheden starten kan je de borden gemakkelijk opdraaien naar het verkeer toe en dan pas de materialen zoals waarschuwingshekken of bakens plaatsen.

Moet dit nu echt allemaal…..

Dit hangt af van de aard en de duur van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld blijf je de hele dag of week daar aan het werk of ben je korter dan 2 uur op die locatie aan het werk en verplaatsen zich de werkzaamheden. Wij maken een onderscheid in statisch werk langer dan 2 uur op de zelfde werkplek en dynamisch werk korter dan 2 uur, je verplaatst je werkzaamheden op de weg. Daarnaast is het van belang te weten of  wegwerkers in of uit de voertuigen hun werk verrichten. Immers in beide situaties moet een ander risico profiel worden geschreven en worden procedures anders en verschillen materialen die op de weg worden gezet.

Wij toetsen dit altijd af, en dan heb je voor 5 jaar een basis certificering veilig werken langs de weg!

Van harte gefeliciteerd, je bent geslaagd. Je ontvangt van ons een schrijven van bekwaamheid en een certificaat!. 

Waar betaal ik nu voor als ik de opleiding verkeersregelaar bij NeVeTe kies..

Zowel bij de open inschrijving en in-company opleiding verzorgen wij het volgende:

 • Inschrijfkosten
 • Inschrijving voor beide examens
 • Klassikale lessen
 • Begeleiding van ervaren docenten
 • Lesmateriaal
 • Verwerking van de examen uitslagen
 • Een gezonde lunch Meer prijs € 25,- ex btw. Eigen lunch regelen? Belt u ons even….
 • Schrijfblokken en pennen

Sussanne

Voor al je vragen?

Maatwerk in Veilig werken...

De Nederlandse verkeerstechniek
Dat doen wij ook!
 • Groeps en bedrijfscursussen.
 • Veilig werken langs de weg op maat
 • Toetsing verkeersplannen wegbeheerders 96B publicatie
 • Keuzebomen zoek structuur publicatie 96B
 • Bebording en bebakening gemeente
 • Combi cursussen zijn mogelijk
 • Met code 95 CCV U37
 • Belt u ons even? 0545-842880

Veilig werken langs de weg, op maat voor uw behoefte!

Opleiding verkeersregelaar BRL 9101

Maatwerk? Dit is een specialiteit van NeVeTe! Het leveren van maatwerk voor uw organisatie is afhankelijk van uw werkzaamheden. Door een juiste inventarisatie maken van uw organisatie of bedrijf kunnen wij aanvullen waar uw behoeftes liggen. Dit kan variëren per bedrijf of organisatie. 

Maatwerk van het afgelopen jaar 

Wij hebben voor u een inventarisatie gemaakt van gekozen cursussen veilig werken langs de weg!

Veilig werken langs de weg naar uw wensen?

Zo hebben wij het afgelopen jaar voor een klant een aangepaste training ontworpen die voor de doelgroep meer praktijk oefeningen dan theorie is verzorgt. 80% meer praktijk en 20% theorie. Dit was natuurlijk mogelijk!

Seminar bebording en bebakening

De 4 uur durende seminar verteld alles over maatregelen, procedures, verkeersbesluiten en tijdelijke verkeersmaatregelen. Dit werd als erg goed ontvangen door de organisatie en doelgroep. Tijdens deze seminar werd een video call met verschillende professionals tot stand gebracht waaraan het publiek praktische vragen kon stellen!

Wegbeheerders en toezichthouders wilden kunnen zoeken via de CROW publicatie 96B 

Met een speciaal programma kon NeVeTe maar liefst bij 3 gemeentes de wegbeheerders bijscholen over de publicatie CROW 96B. Aan de hand van 4 keuzebomen en de publicatie CROW 96B konden wij ze een ruime inkijk geven van zoeken naar de juiste figuurmaatregelen en of aangepaste figuur maatregelen. Een stukje calculatie en natuurlijk het controleren van verkeersplannen die werden ingestuurd door verschillende privaatrechtelijke bedrijven naar de gemeentes.

Wilt u ook aanpassingen? Veilig zoeken naar de juiste cursus voor uw medewerkers….

Belt u ons even? Dan denken wij graag met u mee! Heeft u al nagedacht kom met uw idee! Wij werken met verschillende docenten en acteurs die ook aanvullingen kunnen geven in communicatie trainingen aan uitvoerders en of wegwerkers!

Veilig werken langs de weg

Veel gestelde vragen over veilig werken langs de weg 96B?

Wij leggen jou graag uit wat ons lesprogramma voor jou betekent,

De opleiding veilig werken langs de weg kunt u volgen bij NeVeTe. Veilig werken langs de weg kan op uw eigen locatie of op een locatie naar keuze worden gevolgd.

Wat leuk dat jij je gaat inschrijven. Kom je alleen? Dan kan je deelnemen in één van onze bestaande en georganiseerde datums. Deze staan onderaan elke pagina van opleiding naar keuze. Als je op een voorkeurs datum en locatie hebt geklikt dan wijst het zich vanzelf. 

Groepen zijn altijd welkom. Het advies is om met ons in contact te komen voor een datum. Deze plannen wij samen met u. Wij stellen een mooie offerte op voor jouw organisatie. Na ondertekening gaan wij voor jou aan het werk. Houden je met van alles op de hoogte en bereiden je organisatie goed voor.

Als je ons even belt op 0545-8 42880 dan helpt ons team jou graag verder. 

Natuurlijk mag je dit weten. Bij een in-company training verzorgd de klant de locatie en lunch. NeVeTe verzorgd de locatie en lunch voor u als u ons daar de opdracht toe geeft. Bij individuele aanmeldingen verzorgen wij de locatie met koffie, thee en lunch.  

Je krijgt van ons een notitieblok en pen. Onze training duurt 7 uur. De dag zal opgedeeld worden met een theoretisch gedeelte door middel van een PowerPoint presentatie en een praktisch gedeelte. 

Onze organisatie staat graag voor u klaar. Lesplannen worden op maat geschreven. Zo kunt u onze docenten inhuren voor uw eigen organisatie! Vele organisaties gingen u al voor. Vaak omdat het uit handen geven van deze opleiding altijd verfrissing brengt in docentschap. 

Nevete past zich dus graag in uw organisatie! We gaan op onderzoek uit waar jij of je organisatie voor staat en vertalen dit terug in een op maat gemaakte training of opleiding.

Betekent dat wij onder uw naam en logo lesgeven? Dat heeft u goed begrepen. Uw uitstraling met onze professionals.

De opleiding Veilig werken langs de weg kost inclusief een lunch € 217,50 excl. btw. U kunt optioneel ook kiezen voor een andere locatie. Deze kosten bereken wij door. Ook kunt u optioneel kiezen of u meer kennis wilt nemen van het opzoeken van figuurmaatregelen in het boek 96B tijdelijke verkeersmaatregelen op niet autosnelwegen.

Kunnen wij u helpen?

IMG 20221114 WA0000

Susssanne

Offertes boekingen

Sussanne heeft graag de touwtjes in handen. Ze is te bereiken voor vragen boekingen en offertes. Ze regelt alles op ons kantoor. Sussanne is te bereiken op werkdagen van ma tot vrij van 09.00 uur/ 17.00 uur

Tel 0545-842880

E:  Info@nevete.nl

Rick

Rick

Docent

Rick is veel te vinden in het klaslokaal. Hij geeft al ruim 19 jaar les. Rick staat voor iedereen klaar. Hij is gespecialiseerd in verkeersmaatregelen een echte specialist. Voor vragen kunt u hem bereiken

Tel 0545-842880

E: Info@nevete.nl

opleiding verkeersregelaar

Verkeersregelaars

Inhuren

Om verkeersregelaars in te huren bij NeVeTe is het van belang ruim van te voren te reserveren. Onze verkeersregelaars zijn allemaal BRL 9101 vakman gecertificeerd. Voor reserveringen kunt u bellen of emailen naar,

Tel 0545-842880

E: Info@nevete.nl

Agenda voor Veilig werken langs de weg 96B

Barneveld

Veilig Werken Langs de Weg

18 oktober 09.00 tot 16.00 uur

Den Bosch

Veilig Werken Langs de Weg

15 november 09.00 tot 16.00 uur

Apeldoorn

Veilig Werken Langs de Weg

20 december 09.00 tot 16.00 uur

veilig werken langs de weg veilig werken langs de weg veilig werken langs de weg veilig werken langs de weg veilig werken langs de weg veilig werken langs de weg veilig werken langs de weg veilig werken langs de weg veilig werken langs de weg cursus veilig werken langs de weg cursus veilig werken langs de weg cursus veilig werken langs de weg cursus veilig werken langs de weg cursus veilig werken langs de weg cursus veilig werken langs de weg cursus veilig werken langs de weg cursus veilig werken langs de weg cursus veilig werken langs de weg cursus veilig werken langs de weg cursus veilig werken langs de weg