Opleiding BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen

Opleiding BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen

Wat is het doel van de opleiding BRL 9101

Het doel van deze opleiding BRL 9101 vakman is het op de juiste wijze kunnen plaatsen, in standhouden en wegnemen van een tijdelijke verkeersmaatregel. De opleiding BRL 9101 vakman, voldoet aan de eisen conform de Nationale Beoordelingsrichtlijn 9101 (BRL 9101), vastgesteld op 31 augustus 2017 door het College. De opleiding BRL 9101 vakman wordt in 2 dagen verzorgd. 

Lesduur

De lesduur is 2 dagen

Geldigheidsduur

3 jaar

Groepen

Tot 15 deelnemers per groep

Individuele aanmelding

Persoonlijke aanmelding

Les tijden

Van 09.00 uur tot 16.00 uur

Voor wie

Iedereen die werkt met tijdelijke verkeersmaatregelen

kosten per deelnemer

€ 439,- ex btw incl Examen

Prijs is inclusief examen en lunch

Op 7 en 10 februari BRL 9101 vakman Apeldoorn

Schrijf je nu in voor de BRL 9101 vakman opleiding. 

De inschrijving is begonnen.......

De opleiding BRL 9101 vakman start op 7 en 10 februari Apeldoorn 2023. Wilt u zich inschrijven dat kan dit tot 4 februari 2023. De opleiding BRL 9101 vakman wordt afgetoetst door het certificeringscentrum stichting infra kwaliteit. De inschrijving voor deze opleiding is begonnen en hebben nog plekken beschikbaar. Om te weten of u nog mee kunt doen is het verstandig om reeds even te bellen of u in te schrijven. Mocht dit niet uw datum zijn kijk in onze agenda.

Informatie over de opleiding BRL 9101 vakman

Samen in één klas

Klassikale lessen BRL 9101 vakman

NeVeTe verzorgt in twee dagen de opleiding vakman BRL 9101. De lessen zijn bedoeld voor diegenen die volgens de normering en richtlijn moet werken.

Wil jij professional worden?

NeVeTe heeft een professioneel programma ontwikkeld dat jou in twee dagen verteld met welke veiligheidseisen te maken hebt als BRL 9101 vakman. De bedoeling is natuurlijk dat opdrachtgevers je sneller boeken en meer vertrouwen in jou hebben dan een ander.

Meer vertrouwen van wegbeheerders!

Na deze opleiding krijg je meer vertrouwen van wegbeheerders in het plaatsen en in standhouden of wegnemen van een tijdelijke verkeersmaatregelen. Na het behalen van de opleiding BRL 9101 vakman wordt je veel serieuzer genomen. 

Verantwoord werken met een BRL certificaat

Met een BRL 9101-certificaat laat u zien dat u op een verantwoorde manier verkeersmaatregelen voorbereidt en rekening houdt met kwaliteit en veiligheid voor zowel wegwerker als weggebruiker.

Wij maken van jou een BRL 9101 vakman!

Wil jij een opleiding BRL 9101 volgen.

Wil jij naast je drukke baan en een druk leven, een opleiding volgen? Kies voor de opleider die jij nodig hebt!

Wij zijn er voor jou!

Volledige opleiding BRL 9101 vakman.

Wij bieden de volledige opleiding BRL 9101 vakman. Van start tot einde naar BRL 9101 certificering. Wij kiezen voor jou!

Vraag een advies gesprek

Uitleg opleiding BRL 9101

BRL 9101 vakman

Het werken met tijdelijke verkeersmaatregelen is in Nederland verwerkt in richtlijnen, deze richtlijnen zijn ondergebracht bij het CROW. Makkelijker uitgelegd staat alles omschreven in handboeken die zijn ontworpen door verschillende kopstukken uit de branche tijdelijke verkeersmaatregelen.

In ruime klassikale lessen van maximaal 15 kandidaten leren we je alles over de materialen zoals bakens en kegels maar ook over veiligheid en veilig werken. Lastige vaktermen buigen wij simpel om naar begrijpelijke taal.

We brengen de praktijkoefeningen mee naar het klaslokaal met behulp van maquettes. Dit is van lego maar op schaal gemaakt. Dat is echt erg leuk om te doen maar gelijk ook erg leerzaam.

Na deze twee gezellige dagen van leren krijg je het examen van stichting infra kwaliteit. Wij helpen je daar naar toe.

De BRL 9101 vakman certificering is 3 jaar geldig.

Twee examens, BRL 9101 vakman

Het BRL 9101 vakman examen heeft twee examen opdrachten. Als BRL 9101 vakman zal je in het beginsel goed moeten kunnen communiceren met deelgenoten zoals de BRL 9101 specialist en of wegbeheerders en opdrachtgevers, uitvoerders. het examen duurt exact 1,5 uur. Wij adviseren mensen ook van deze tijd gebruik te maken. Stichting Infra Kwaliteit heeft deze examens gericht op begrijpend Nederlands lezen.

Examen 1, 35 meerkeuze vragen.

Aan de hand van 35 meerkeuze vragen krijg je vragen over verschillende onderwerpen zoals de opbouw van tijdelijke verkeersmaatregelen en bijvoorbeeld vragen over materiaal waarmee gewerkt wordt. Ook worden lichte vragen gesteld over veiligheid en en het hanteren van de veiligheid.

Examen 2, 5 open vragen.

Dit examen berust zich op de kennis van de twee handboeken. Deze handboeken 96B en 96A worden doorgenomen en de figuurmaatregelen worden hierin uitgelegd. Aan de hand van voorbeeldvragen leer je het boek verkennen en hoe je de handboeken moet lezen. Met behulp van de keuzebomen weet je precies bij de juiste figuurmaatregelen uit te komen. Het betreffen 5 open vragen. Per openvraag heb je nog 3 of 4 extra vragen die gesteld worden over de hoofdvraag.

Keuzebomen CROW 96B 96A?

Wij leggen het makkelijk aan u uit!

De opleiding BRL 9101 vakman heeft als tweede examen het zoeken van figuur maatregelen vanuit de CROW 96B en 96A publicaties. Wij hebben onderzocht dat dit in de opleiding BRL 9101 vakman veel makkelijker kan! Nu wordt het een leuk onderdeel in de training. De keuze op de keuzebomen zijn teveel en te lang. Dit heeft NeVeTe simpel gemaakt. Dat scheelt lezen en zoeken naar de juiste figuur maatregel. Daarnaast is het onderdeel begrijpend lezen een heel groot onderdeel. Daar helpen wij je mee. 

Onze lessen en dag indeling

In onze les...

Wat heb je nodig in onze lessen en wat krijg je tijdens de lessen uitgereikt. In de BRL 9101 vakman verzorgen wij natuurlijk een ruime plek om te zitten en een speciaal programma om jou van de BRL 9101 vakman te voorzien. Gelukkig heb je al de E-learning gehad van NeVeTe. Deze krijg je voorafgaand in de week vooraf je opleiding BRL 9101 vakman gaat beginnen.

BRL 9101 opleiding
Opleiding BRL 9101

Onze lessen starten om 09.00 uur met een voorstel rondje. Waar kom je vandaan en wat heb je nodig om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor het examen BRL 9101 vakman.

De benodigdheden krijg je uitgereikt als schrijf materiaal en schrijfblokken. Maar we voorzien je ook van een opgebouwd lesprogramma wat je alles verteld over de BRL 9101 richtlijnen. Tussendoor toetsen wij dit af. Met een uitstekende Power Point presentatie geven wij een duidelijk inzicht in regelgeving en richtlijnen. Dit verschilt natuurlijk per persoonsgebonden certificering.

Wij serveren een heerlijke lunch

De heerlijke broodjes tijdens de lunch zijn met zorg en aandacht gemaakt. Zo is er voor iedereen wat wils. Koffie en thee maar ook frisdrank wordt voor u geserveerd. Heeft u bepaalde voorkeuren? Geen probleem. Welke geloofsachtergrond u ook heeft, geef het ons voortijdig aan en wij regelen dit voor u. Wilt u ook een warme lunch dan zullen wij in overleg met u of uw organisatie bekijken wat de mogelijkheden zijn op uw of onze locatie. 

Ruimte voor overleg en advies

NeVeTe staat bekend om zijn buigzaamheid. Wij bieden u advies en ruimte om bepaalde zaken te overleggen. Zo kunt u verschillende doelgroepen met ons bespreken. In cultuur, taal, en of beperkingen. Een goed advies over deze opleiding BRL 9101 is van groot belang. 

Her-certificering BRL 9101 vakman

Als u al BRL 9101 vakman bent en u moet na 3 jaar opnieuw gecertificeerd worden kan het misschien zo zijn dat je het hele traject erg lang vind. Wij bieden het verkorte traject aan van 1 dag. Dit is alleen van toepassing als hier minimaal 4 kandidaten aan deelnemen en je aantoonbaar ruim 3 jaar BRL 9101 vakman bent. 

Voor een gezellige en leerzame setting staat NeVeTe garant. De opleiding BRL 9101 vakman is echte een vakkundige opleiding, wegbeheerders en opdrachtgevers nemen je veel serieuzer en weten dat je een professional bent in voorbereidingen en toepassingen van tijdelijke verkeersmaatregelen.

Voor wie is de opleiding BRL 9101?

Wanneer de opdrachtgever/wegbeheerder een BRL9101-persoonscertificaat vereist, kan er voor gekozen worden om de Medewerker TVM BRL9101 tenzij nadrukkelijk het niveau Vakman TVM BRL9101 wordt aangegeven in opdracht/bestek.

U plaatst en controleert in opdracht van een BRL 9101 gecertificeerd bedrijf, geheel zelfstandig verkeersmaatregelen dan kiest u voor de 2-daagse opleiding Vakman TVM BRL9101.
Bent u helemaal onbekend met de BRL 9101? Dan adviseren wij u om aan de opleiding BRL 9101 vakman meer dagen toe te voegen.

Screenshot 20220215 220221 Gallery (1)

Nieuw lesmateriaal

Nieuw lesmateriaal zet eerste sporen van lachend leren

NeVeTe heeft veel aandacht voor lesmateriaal. Het is belangrijk dat cursisten begrijpend kunnen leren. Aan de hand van deze maquettes kunnen cursisten visueel krijgen wat precies de wensen zijn van de richtlijnen uit de CROW. NeVeTe heeft op schaal meer dan 46 statische en semi dynamische maatregelfiguren. Je krijgt dit geheel vrijblijvend in de brl 9101 vakman cursus.

Proef examen BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen

Opleiding brl 9101

Eind en toets termen BRL 9101 vakman

Hier boven vind u de eind en toets termen van het examen BRL 9101 vakman. Deze termen zijn ontwikkeld door stichting infra kwaliteit. BRL 9101.

Examen reglement vakman

Hier vind u de reglementen van het examen stichting infra kwaliteit voor het examen van de BRL 9101 specialist.

Examen BRL Vakman

Dit examen is een voorbeeld examen van de Proef examen opleiding BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen. Het betreffen twee voorbeeld examens in de BRL 9101.

Examen Protocol BRL 9101 vakman

Hier treft u het BRL 9101 vakman examen protocol van Stichting Infra Kwaliteit (SIK)

Verkeersborden
Welke BRl 9101 certificeringen zijn er?

We kennen 4 BRL 9101 persoonsgebonden certificeringen

BRL 9101 specialist verkeersmaatregelen

(kantoorfunctie)

HBO werk en denk niveau

BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen

Leidinggevende functie aan de medewerker. Plaatst, houdt in stand en neemt de verkeersmaatregel weg volgens de figuur maatregel CROW 96a 96B

MBO 4 werk en denk niveau

BRL9101 medewerker verkeersmaatregelen

Plaatst, houd in stand en neemt de maatregel weg volgens de BRL 9101 in samenwerking met de vakman. De medewerker valt onder leiding van de vakman

VMBO werk en denk niveau

BRL9101 verkeersregelaar verkeersmaatregelen

Dient de basis certificering beroeps-verkeersregelaar in zijn bezit te hebben.

VMBO werk en denk niveau

20220204 144037

Opleiding BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen

Opleiding BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen

Hieronder vind u ons prijzen aanbod voor de opleiding BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen

opleiding BRL 9101

Specialist verkeersmaatregelen
559
469,- per deelnemer
 • Inclusief lunch
 • 2 volle lesdagen
 • Inclusief examenkosten
 • Groepskortingen mogelijk
Populair

Opleiding BRL 9101

Vakman verkeersmaatregelen
490
439,- per deelnemer
 • Inclusief lunch
 • 2 volle lesdagen
 • Inclusief examenkosten
 • Groepskortingen mogelijk
Topper

Opleiding BRL 9101

Medewerker verkeersmaatregelen
375
314,- per deelnemer
 • Inclusief lunch
 • U krijgt 1 dag les
 • Inclusief examenkosten
 • Groepskortingen mogelijk
veel verkocht

opleiding BRL 9101

Verkeersregelaar verkeersmaatregelen
375
314,- per deelnemer
 • Inclusief lunch
 • U krijgt 1 dag les
 • Inclusief examenkosten
 • Groepskortingen mogelijk
Populair

BRL 9101

Veel gestelde vragen

Heeft u een veelgestelde vraag dan hebben wij deze alvast voor u op een rijtje gezet.

Deze kunt u volgen bij NeVeTe. De BRL 9101 is een richtlijn opleiding deze u nodig heeft bij het plaatsen in standhouden en wegnemen van een tijdelijke verkeersmaatregel. De BRL 9101 is voor iedereen beschikbaar. NeVeTe geeft deze opleidingen incompany of op voorgestelde locaties in Nederland.

Dit verschilt per certificering in de BRL 9101. Er bestaan 4 persoongebonden certificeringen in de BRL 9101. 

 • BRL 9101 Specialist
 • BRL 9101 Vakman
 • BRL 9101 Medewerker
 • BRL 9101 verkeersregelaar

De opleidingsduur is verschillend. Voor elke persoonsgebonden certificering is het afhankelijk van uw voorkennis.

 • BRL Vakman 2 dagen

Natuurlijk bent u van harte welkom als u zzp’er ben of werkt in de zzp. Wilt u weten wanneer u als zzp de opleiding BRL 9101 kunt volgen? Kijk op de website van NeVeTe.nl

De persoonsgebonden BRL 9101 certificering is 3 jaar geldig. U kunt geen verlenging aanvragen. U zal opnieuw de opleiding moeten volgen en examen moeten doen.

Met een persoonsgebonden certificering kan je aan het werk binnen gestelde richtlijnen zoals de beoordelingsrichtlijn 9101.

Dit verschilt per persoonsgebonden certificering. 

Kunnen wij u helpen?

IMG 20221114 WA0000

Susssanne

Offertes boekingen

Sussanne heeft graag de touwtjes in handen. Ze is te bereiken voor vragen boekingen en offertes. Ze regelt alles op ons kantoor. Sussanne is te bereiken op werkdagen van ma tot vrij van 09.00 uur/ 17.00 uur

Tel 0545-842880

E:  Info@nevete.nl

Rick

Rick

Docent

Rick is veel te vinden in het klaslokaal. Hij geeft al ruim 19 jaar les. Rick staat voor iedereen klaar. Hij is gespecialiseerd in verkeersmaatregelen een echte specialist. Voor vragen kunt u hem bereiken

Tel 0545-842880

E: Info@nevete.nl

opleiding verkeersregelaar

Verkeersregelaars

Inhuren

Om verkeersregelaars in te huren bij NeVeTe is het van belang ruim van te voren te reserveren. Onze verkeersregelaars zijn allemaal BRL 9101 vakman gecertificeerd. Voor reserveringen kunt u bellen of emailen naar,

Tel 0545-842880

E: Info@nevete.nl

Agenda voor de opleiding BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen

Terwolde

BRL 9101 Vakman

7 februari 09.00 tot 16.00 uur

10 februari 09.00 tot 15.30 uur - 16.00 tot 17.30 uur examen

 

Utrecht

BRL 9101 Vakman

13 februari 09.00-16.00 uur

14 februari 09.00-15.30 uur - 16.00-17.30 uur examen

 

Utrecht

BRL 9101 Vakman

13 maart 09.00-16.00 uur

14 maart 09.00-15.30 uur - 16.00-17.30 uur examen

 

Apeldoorn

BRL 9101 Vakman

28 maart 09.00 tot 16.00 uur

29 maart 9.00 tot 15.30 uur - 16.00 tot 17.30 uur examen

 

Utrecht

BRL 9101 Vakman

3 april 09.00-16.00 uur

4 april 09.00-15.30 uur - 16.00-17.30 uur examen

 

Terwolde

BRL 9101 Vakman

2 mei 09.00 tot 16.00 uur

3 mei 09.00 tot 15.30 uur - 16.00 tot 17.30 uur examen

 

Utrecht

BRL 9101 Vakman

22 mei 09.00-16.00 uur

23 mei 09.00-15.30 uur - 16.00-17.30 uur examen

 

Den Bosch

BRL 9101 Vakman

31 mei 09.00 tot 16.00 uur

1 juni 09.00 tot 15.30 uur - 16.00 tot 17.30 uur examen

 

Rotterdam

BRL 9101 Vakman

29 juni 09.00 tot 16.00 uur

30 juni 09.00 tot 15.30 uur - 16.00 tot 17.30 uur examen

 

Utrecht

BRL 9101 Vakman

1 augustus 09.00 tot 16.00 uur

2 augustus 09.00 tot 15.30 uur - 16.00 tot 17.30 uur examen

 

Terwolde

BRL 9101 Vakman

25 september 09.00 tot 16.00 uur

26 september 09.00 tot 15.30 uur - 16.00 tot 17.30 uur examen

 

Hilversum

BRL 9101 Vakman

31 oktober 09.00 tot 16.00 uur

1 november 09.00 tot 15.30 uur - 16.00 tot 17.30 uur examen

 

Rotterdam

BRL 9101 Vakman

16 november 09.00 tot 16.00 uur

17 november 09.00 tot 15.30 uur - 16.00 tot 17.30 uur examen

 

Apeldoorn

BRL 9101 Vakman

7 december 09.00 tot 16.00 uur

8 december 09.00 tot 15.30 uur - 16.00 tot 17.30 uur examen

 

Wilt u de opleiding volgen BRL 9101 als zzp

BRL 9101 voor ZZP

U bent van harte welkom om de opleiding te volgen als BRL 9101 ZZP’er. Uw individuele aanmelding is welkom bij onze planningstafel. 

Wat is BRL 9101

Wat is BRL 9101?

Veel vragen over de opleiding BRL 9101 vakman? Wij geven op alles een passend antwoord. Zo beantwoorden wij hier twee vragen!

Wat is BRL 9101?

De BRL 9101 staat voor beoordelingsrichtlijn 9101. Het is een beoordelingsrichtlijn en een kwaliteitsrichtlijn op het plaatsen, in-standhouden en wegnemen van tijdelijke verkeersmaatregelen op auto snelwegen en niet auto snelwegen.

Hoe lang is de BRL geldig

De persoonsgebonden certificeringen BRL 9101 zijn 3 jaar geldig na ontvangst van uw certificeringscode. Hierop geldt geen overloop termijn. Om de certificering te verlengen dient u opnieuw examen te doen. Dit kunt u doen bij NeVeTe. Wij bereiden u optimaal voor!