Opleiding verkeersregelaar BOA en Toezichthouders gemeente

Toezicht en handhaving en de opleiding verkeersregelaar

De Nederlandse verkeerstechniek
475,- Ex btw p.p.
  • Inclusief examenkosten €175,-
  • Individuele aanmelding mogelijk
  • Groepsaanmeldingen mogelijk
  • Geschikt voor Boa Toezicht en Handhaving. Team THOR
  • Lestijden van 08:30 tot 15.30 uur
  • Je krijgt 3 lesdagen van professionals

Toezicht en Handhaving en de opleiding tot verkeersregelaar.

Opleiding verkeersregelaar BRL 9101

Opleiding verkeersregelaar, “Toezicht en handhaving”

De opleiding verkeersregelaar voor toezichthouders en of handhavers is berust op de benadering van weggebruikers. Bewustwording van de omgeving en redelijkerwijs inschatten van bestuurders en voertuigen hoort bij deze opleiding verkeersregelaar. Wat is nu afwijkend verkeersgedrag van weggebruikers, hoe kunnen wij deze weggebruikers het beste een veilige doorgang bieden. 

Bewustwording van het uniform wat je draagt.

Het is een groot onderwerp, bewustwording van het uniform maar ook hoe men weggebruikers aanspreekt. Wat is het gedrag van de handhaver en wat is het gedrag van de weggebruiker. De buitengewoon opsporingsambtenaar heeft een grote communicatieve rol in de samenleving.

Het regelen van het verkeer wordt nog wel eens onderschat. Welke houding straal ik uit en past mijn gedrag bij het incident of de omgeving waar ik mij als verkeersregelaar/boa begeef in het verkeer. Gebruik je logische en begrijpelijke aanwijzingen die ondersteunend werken bij het werk dat je uitvoert. Welke doelgroepen herken ik en welke bijzondere voertuigen hebben een voorrangsindicatie. Verantwoord reageren naar weggebruikers wordt steeds belangrijker. Het is namelijk een primaire taak om het verkeer bij hinder en stremming zo rustig mogelijk doorgang te bieden zonder al te grote conflicten met weggebruikers.

De ego van de weggebruikerOpleiding verkeersregelaar

In de meeste gevallen gaat het om de ego van de weggebruiker die geraakt wordt tijdens de communicatie. Meestal door een verkeerde inzet van gesprekstechnieken, houding of het uniform. Immers spreekt het uniform al genoeg en gaat het louter om een betrapt gevoel van de weggebruiker. Ook het onderwerp “haast” van de weggebruiker wordt benoemd. 

Ik ben onder de indruk van uw snelheid?

In de bewustwording naar de weggebruiker kan je verschillende methodieken gebruiken zonder dat je de ego hoeft te raken. Voorbeeld, “u rijdt te hard”, kan worden omschreven als “ik ben onder de indruk van uw snelheid”. Wet regelgeving en richtlijnen. We gaan dieper in op regelgeving, wetgeving en richtlijnen. Waar haal ik de bevoegdheden uit? Het stopteken van het RVV (reglement verkeersregels en tekens) heeft een geheel andere achtergrond dan het doen stil zetten van een voertuig of bestuurder ter onderzoek. We behandelen verschillende artikelen zoals art. 82 RVV en art. 84 RVV. Deze staan ook vermeld in het boa domein 1 en 2. Maar wanneer pas ik deze toe en met welke gedachtegang? We gaan de artikelen bespreken zodat de boa goed is voorbereid op het toepassen van deze artikelen uit de RVV.

Handhaven van verkeersregels?

Als Boa of toezichthouder van de gemeente zijn zij belast met het handhaven van de verkeersregels en het begeleiden van weggebruikers. Het volgen van een specifieke opleiding tot verkeersregelaar stelt hen in staat om hun taken op dit gebied op een professionele en competente manier uit te voeren.

Tijdens deze opleiding leren Boa’s en toezichthouders onder andere hoe ze effectief kunnen communiceren met weggebruikers, hoe ze situaties kunnen inschatten, hoe ze adequaat kunnen reageren op onverwachte gebeurtenissen en hoe ze hun eigen veiligheid kunnen waarborgen

No nonsens en geen onnodige theorie, praatje plaatje daadje....

Met een solide basis aan kennis en vaardigheden zijn Boa’s en toezichthouders beter in staat om onvoorziene situaties het hoofd te bieden en het verkeer op een vlotte en veilige manier te laten verlopen. Deze opleiding draagt dus bij aan het creëren van een betere verkeersveiligheid in onze gemeenten.

Al met al is de opleiding tot verkeersregelaar voor Boa’s en toezichthouders van de gemeente van groot belang om ervoor te zorgen dat zij hun taken op het gebied van verkeershandhaving optimaal kunnen uitvoeren. Het stelt hen in staat om effectief op te treden bij verkeerssituaties en draagt bij aan een veiliger wegennetwerk voor alle weggebruikers.

Toezicht en handhaving

Samen in één klas

Als boa ben je betrokken bij het verkeer.

Toezicht en handhavers zijn veel betrokken bij het verkeer. Immers ze zijn niet alleen handhavers maar ook het visite kaartje van de gemeente.

Toezicht en handhaving in domein 1

Het vak verkeersregelaar komt luid en duidelijk terug. In domein 1 staan artikelen zoals art 82 RVV en art 84 vermeld. Dat betekent dat boa’s en toezichthouders het verkeer mogen regelen bij hinder of stremming op de openbareweg. 

Handhavingsvest of verkeersregelaarskleding

Boa’s en ahndhavers in domein 1 moeten tijdens de dienstverlening naar burgers en andere overheden als politie een verkeersregelaarsvest dragen.  Immers domein 1 zegt dat men art 82 RVV en 84 RVV gebruikt mogen worden ten behoeve van de opsporing van strafbare feiten. Domein 1 zegt niets over dienstverlening die de gemeente wil bieden naar zijn haar burgers of andere overheden. Dus bij de opsporing van strafbare feiten hoeven boa’s en handhavers geen verkeersregelaarsvest aan. Maar tijdens dienstverlening zoals helpen met verkeer om te leiden bij ongeval of uitval van straat meubilair zoals verkeerslichten dienen boa’s toezichthouders en handhavers het verkeersregelaarsvest te dragen. 

Handhaven waar het moet, dienstverlenend wanneer het hoort!

Calamiteit en ongevallen, wat is je rol.

De opleiding tot verkeersregelaar is normaliter bestemd voor beroeps-verkeersregelaars bij werk in uitvoering. Om dit aan te bieden aan boa’s en toezichthouders is er een speciaal programma ontwikkeld door een boa deskundige van NeVeTe. Onze docent is bekend met het boa domein 1 en domein 2 en kent de gangen van verschillende gemeenten en provincies. Wij bieden toezicht en handhaving meer kennis over calamiteit ongeval en verkeersincidenten bij evenementen.

Twee examens in de opleiding tot verkeersregelaar voor toezicht en handhaving.

De examens voor de opleiding tot verkeersregelaar zijn opgesplitst in twee onderdelen. Theorie examen en een praktijk examen. We leggen in het onderstaande uit wat dit voor jou inhoud.

Theorie examen toezicht en handhaving.

Het theorie examen zal zich meer richten op aanwijzingen, wetgevingen en richtlijnen. Men krijgt krijgt ook meer vragen over definities en stellingen over de rol van de verkeersregelaar bij hulpdiensten als politie brandweer, en of calamiteit. 

Praktijk examen toezicht en handhaving.

Het praktijk examen zal zich voornamelijk richten op het regelen van een gebiedsontsluitingskruising (GOW) met een maximale snelheid van 50 km p.u. De handhavers dienen geheel veilig en beheerst duidelijk verkeersstromen aan en uit te zetten. 

Meer inzicht in verkeersstroming

Een belangrijk element is dat de huidige boa erg leergierig is. Zich graag wil ontwikkelen. Zo geven wij een extra inzicht in verkeermanagement en verkeerspsychologie. Waarom gedraagt de weggebruiker zich op de wegen van uw gemeente.

Uitleg opleiding verkeersregelaar boa's toezicht en handhaving

Boa's regelen het verkeer.

De opleiding verkeersregelaar neemt 3 dagen in beslag. We vertellen tijdens de 7 uur durende theorie verkeersregelaar alles over de aanwijzingen, kleding, maar ook je bevoegdheden tijdens het regelen van het verkeer. 

 

Meer gericht op calamiteit en ongevallen of ondersteuning politie.

De boa of toezichthouder heeft een sterke communicatieve rol in de samenleving. De boa kent zoveel verschillende rollen dat het goed is boa kerntaken te herkennen en deze ook daar te laten en te ontwikkelen. NeVeTe zal naar wens van de gemeente of vervoersmaatschappijen de theorie van de verkeersregelaar aanpassen naar incident management, calamiteit, ongeval of ondersteuning voor politie inrichten. Het past beter bij taken van toezicht en handhaving.

Wilt u de gehele opleiding tot verkeersregelaar 

Of wilt u alleen een opfris cursus verkeersregelaar....

Even opfrissen voor het hele team Toezicht en Handhaving? Dat kan hoor! Wij staan klaar om u te helpen.

In-company opleidingen en groepsaanmeldingen

Groepsaanmeldingen bij uw organisatie of bedrijf..

Onze dagindeling is van 08:30 tot 15:30 uur waarin we in totaal 3 dagen je het vak van verkeersregelaar gaan leren. De eerste dag krijg je theorie over het vak verkeersregelaar en de andere twee dagen krijg je een leuke maar vooral leerzame praktijk opleiding op een echte kruising. De theorie locatie zal dan bij uw organisatie of bedrijf worden georganiseerd. De kruising zal in de nabijheid worden uitgezocht. Let op, de kruising dient een examen geregistreerde kruising te zijn.

Welke benodigdheden heeft onze docent nodig op uw locatie?

Onze docent heeft een een eigen beamer. Echter dient u op locatie een beamerscherm of witte muur te hebben om te projecteren. Daarnaast dienen er tafels en stoelen in de ruimte aanwezig te zijn waar uw personeel aan kan zitten en schrijven. De ruimte dient een nooduitgang te bezitten en duidelijk instructies aanwezig te zijn bij eventuele ontruiming. Onze presentaties werken via het internet. Het is van belang dat onze docent internet kan verkrijgen via WIFI.

Verder is het van belang dat er een flipover of een whiteboard aanwezig is in de ruimte.

Lunch tijdens de theorie lessen?

Wilt u een gezonde lunch, dan verzorgen wij tegen een meerprijs deze lunch. De kosten van deze lunch zijn €25,- per persoon. Natuurlijk mag en kan u dit zelf organiseren. Indien u geen lunch wilt bij de in-company trainingen dient er een mogelijkheid te zijn om te pauzeren in een aparte ruimte.

Dagtarieven voor onze dienstverlening…..natuurlijk!

Voor in-company opleidingen en trainingen berekenen wij voordelige tarieven. Bent u bij ons al bekend? Dan weet u dus dat u korting kan krijgen.

Parkeerkosten?

Het kan natuurlijk zijn dat op sommige locaties parkeerkosten betaald moeten worden. Houdt u dus rekening met mogelijke parkeergelden. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u ons altijd even bellen.

Flexibel net als u!

Net als u zijn wij uitermate flexibel. Wij willen u een aangename ervaring geven met onze komst. Mocht u extra of andere wensen hebben horen wij dit graag van u. 

Informatie over de opleiding tot verkeersregelaar
BRL 9101 vakman in Arnhem
Sussanne Mulders

Sussanne

Voor al je vragen?

Boa's opleiding verkeersregelaar.

Veel gestelde vragen

Heeft u een veelgestelde vraag dan hebben wij deze alvast voor u op een rijtje gezet.

Toezicht en handhavers kunnen zich melden bij het CBR bekende NeVeTe. Daar krijgen boa’s en toezichthouders uitstekend les van vak professionals.

Op basis van artikel 82 lid 1A van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) kunnen BOA’s en Handhavers ingezet kunnen worden als ambtenaren die verkeerstekens geven, mits dit door het bevoegd gezag is aangemerkt.

De opleiding verkeersregelaar voor boa’s toezichthouders duurt als basis opleiding tot verkeersregelaar 3 dagen, dit is inclusief het examen. 

Heeft u 4 boa’s of toezichthouders kan dit versneld in 2 dagen. Dit is inclusief het examen.

Natuurlijk bent u van harte welkom als u zzp’er ben of werkt in de zzp. Wilt u weten wanneer u als zzp de opleiding BRL 9101 kunt volgen? Kijk op de website van NeVeTe.nl

Kunnen wij u helpen?

Sussanne Mulders

Susssanne

Offertes boekingen

Sussanne heeft graag de touwtjes in handen. Ze is te bereiken voor vragen boekingen en offertes. Ze regelt alles op ons kantoor. Sussanne is te bereiken op werkdagen van ma tot vrij van 09.00 uur/ 17.00 uur

Tel 0545-842880

E:  Info@nevete.nl

Rick

Rick

Docent

Rick is veel te vinden in het klaslokaal. Hij geeft al ruim 19 jaar les. Rick staat voor iedereen klaar. Hij is gespecialiseerd in verkeersmaatregelen een echte specialist. Voor vragen kunt u hem bereiken

Tel 0545-842880

E: Info@nevete.nl

opleiding verkeersregelaar

Verkeersregelaars

Inhuren

Om verkeersregelaars in te huren bij NeVeTe is het van belang ruim van te voren te reserveren. Onze verkeersregelaars zijn allemaal BRL 9101 vakman gecertificeerd. Voor reserveringen kunt u bellen of emailen naar,

Tel 0545-842880

E: Info@nevete.nl