Opleiding verkeersregelaar BOA en Toezichthouders gemeente

Opleiding verkeersregelaar voor Boa en toezichthouders

Boa's en toezichthouders van gemeente of provincie

Ben je boa of toezichthouder bij een gemeente of provincie dan is deze opleiding verkeersregelaar een mooie aanvulling. Met een speciaal programma gericht op boa’s en toezichthouders geven wij een ruime inkijk in het verkeerregelen bij calamiteiten, incidenten en ongevallen. Ook voor her en bijscholing kan je bij ons terecht. Zo geven wij les bij veel verschillende gemeenten en komen ieder jaar weer terug voor her en bijscholingstrainingen.

Lesduur

De lesduur is 3 dagen

Her en bijscholing

1 dag

Geldigheidsduur

5 jaar

Groepen

Tot 8 deelnemers per groep

Groepen her en bijscholing

Tot 16 deelnemers per groep

Les tijden

Van 09.00 uur tot 16.00 uur

Voor wie

Boa en of toezichthouders

kosten per deelnemer

€ 485,- ex btw inclusief examen

Groepstarief

Offerte aanvragen.

Samen in één klas

Als boa ben je betrokken bij het verkeer.

Toezicht en handhavers zijn veel betrokken bij het verkeer. Immers ze zijn niet alleen handhavers maar ook het visite kaartje van de gemeente.

Toezicht en handhaving in domein 1

Het vak verkeersregelaar komt luid en duidelijk terug. In domein 1 staan artikelen zoals art 82 RVV en art 84 vermeld. Dat betekent dat boa’s en toezichthouders het verkeer mogen regelen bij hinder of stremming op de openbareweg. 

Handhavingsvest of verkeersregelaarskleding

Boa’s en toezichthouders moeten voorlopig, tijdens het regelen van het verkeer het verkeersregelaarsvest dragen. Momenteel is het in opspraak of de boa of toezichthouder het uniform mogen dragen tijdens het regelen van het verkeer. 

Calamiteit en ongevallen, wat is je rol.

De opleiding tot verkeersregelaar is normaliter bestemd voor beroeps-verkeersregelaars bij werk in uitvoering. Om dit aan te bieden aan boa’s en toezichthouders is er een speciaal programma ontwikkeld door een boa deskundige van NeVeTe. Onze docent is bekend met het boa domein 1 en domein 2 en kent de gangen van verschillende gemeenten en provincies. Wij bieden toezicht en handhaving meer kennis over calamiteit ongeval en verkeersincidenten bij evenementen.

Als toezicht en handhaving ben je 'up to date' met de kennis over het vak verkeersregelaar.

Duidelijke uitleg van bevoegdheden.

Met een dubbele pet op het verkeer gaan regelen is niet verstandig. Wij leggen je uit welke uitstraling je hebt, zonder daarbij je rol als handhaver te verliezen.

waarom NeVeTe?

Volledige opleiding of her en bijscholing.

De volledige opleiding tot verkeersregelaar volgen of alleen voor her en bijscholing kan je terecht bij NeVeTe. 

Vraag een advies gesprek

Uitleg opleiding verkeersregelaar boa's toezicht en handhaving

Boa's regelen het verkeer.

De opleiding verkeersregelaar neemt 3 dagen in beslag. We vertellen tijdens de 7 uur durende theorie verkeersregelaar alles over de aanwijzingen, kleding, maar ook je bevoegdheden tijdens het regelen van het verkeer. 

 

Meer gericht op calamiteit en ongevallen of ondersteuning politie.

De boa of toezichthouder heeft een sterke communicatieve rol in de samenleving. De boa kent zoveel verschillende rollen dat het goed is boa kerntaken te herkennen en deze ook daar te laten en te ontwikkelen. NeVeTe zal naar wens van de gemeente of vervoersmaatschappijen de theorie van de verkeersregelaar aanpassen naar incident management, calamiteit, ongeval of ondersteuning voor politie inrichten. Het past beter bij taken van toezicht en handhaving.

Twee examens in de opleiding tot verkeersregelaar voor toezicht en handhaving.

De examens voor de opleiding tot verkeersregelaar zijn opgesplitst in twee onderdelen. Theorie examen en een praktijk examen. We leggen in het onderstaande uit wat dit voor jou inhoud.

Theorie examen toezicht en handhaving.

Het theorie examen zal zich meer richten op aanwijzingen, wetgevingen en richtlijnen. Men krijgt krijgt ook meer vragen over definities en stellingen over de rol van de verkeersregelaar bij hulpdiensten als politie brandweer, en of calamiteit. 

Praktijk examen toezicht en handhaving.

Het praktijk examen zal zich voornamelijk richten op het regelen van een gebiedsontsluitingskruising (GOW) met een maximale snelheid van 50 km p.u. De handhavers dienen geheel veilig en beheerst duidelijk verkeersstromen aan en uit te zetten. 

Meer inzicht in verkeersstroming

Een belangrijk element is dat de huidige boa erg leergierig is. Zich graag wil ontwikkelen. Zo geven wij een extra inzicht in verkeermanagement en verkeerspsychologie. Waarom gedraagt de weggebruiker zich op de wegen van uw gemeente.

Onze lessen en dagindeling

In onze les...

Wat heb je nodig in onze lessen en wat krijg je tijdens de lessen uitgereikt. In de opleiding tot verkeersregelaar verzorgen wij natuurlijk een ruime plek om te zitten en een speciaal programma om jou van de opleiding tot verkeersregelaar te voorzien. Je krijgt van ons een verkeersregelaarshes, en een verkeersregelaarsfluit.

BRL 9101 opleiding

Onze lessen starten om 09.00 uur met een voorstel rondje. Waar kom je vandaan en wat heb je nodig om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor het examen verkeersregelaar.

De benodigdheden krijg je uitgereikt als schrijf materiaal en schrijfblokken. Maar we voorzien je ook van een opgebouwd lesprogramma wat je alles verteld over de richtlijnen met betrekking tot de boa en de verkeersregelaar. Tussendoor toetsen wij dit af. Met een uitstekende Power Point presentatie geven wij een duidelijk inzicht in regelgeving en richtlijnen. 

Wij serveren een heerlijke lunch

De heerlijke broodjes tijdens de lunch zijn met zorg en aandacht gemaakt. Zo is er voor iedereen wat wils. Koffie en thee maar ook frisdrank wordt voor u geserveerd. Heeft u bepaalde voorkeuren? Geen probleem. Welke geloofsachtergrond u ook heeft, geef het ons voortijdig aan en wij regelen dit voor u. Wilt u ook een warme lunch dan zullen wij in overleg met u of uw organisatie bekijken wat de mogelijkheden zijn op uw of onze locatie. 

Mocht u uw eigen lunch willen genieten kunt u dit aangeven.

Ruimte voor overleg en advies

NeVeTe staat bekend om zijn buigzaamheid. Wij bieden u advies en ruimte om bepaalde zaken te overleggen. Zo kunt u verschillende doelgroepen met ons bespreken. In cultuur, taal, en of beperkingen. Een goed advies over deze opleiding verkeersregelaar is van groot belang. 

Her-certificering verkeersregelaar Toezicht en Handhaving

Wij hebben uitstekende her en bijscholingsprogramma’s voor de opleiding verkeersregelaar. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden.

Voor een gezellige en leerzame setting staat NeVeTe garant. De opleiding verkeersregelaar voor toezicht en handhaving is echte een vakkundige opleiding, wegbeheerders en opdrachtgevers nemen je veel serieuzer en weten dat je een professional bent in veiligheid voor de burger op straat..

Boa's opleiding verkeersregelaar.

Veel gestelde vragen

Heeft u een veelgestelde vraag dan hebben wij deze alvast voor u op een rijtje gezet.

Toezicht en handhavers kunnen zich melden bij het CBR bekende NeVeTe. Daar krijgen boa’s en toezichthouders uitstekend les van vak professionals.

Op basis van artikel 82 lid 1A van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) kunnen BOA’s en Handhavers ingezet kunnen worden als ambtenaren die verkeerstekens geven, mits dit door het bevoegd gezag is aangemerkt.

De opleiding verkeersregelaar voor boa’s toezichthouders duurt als basis opleiding tot verkeersregelaar 3 dagen, dit is inclusief het examen. 

Heeft u 4 boa’s of toezichthouders kan dit versneld in 2 dagen. Dit is inclusief het examen.

Natuurlijk bent u van harte welkom als u zzp’er ben of werkt in de zzp. Wilt u weten wanneer u als zzp de opleiding BRL 9101 kunt volgen? Kijk op de website van NeVeTe.nl

Kunnen wij u helpen?

IMG 20221114 WA0000

Susssanne

Offertes boekingen

Sussanne heeft graag de touwtjes in handen. Ze is te bereiken voor vragen boekingen en offertes. Ze regelt alles op ons kantoor. Sussanne is te bereiken op werkdagen van ma tot vrij van 09.00 uur/ 17.00 uur

Tel 0545-842880

E:  Info@nevete.nl

Rick

Rick

Docent

Rick is veel te vinden in het klaslokaal. Hij geeft al ruim 19 jaar les. Rick staat voor iedereen klaar. Hij is gespecialiseerd in verkeersmaatregelen een echte specialist. Voor vragen kunt u hem bereiken

Tel 0545-842880

E: Info@nevete.nl

opleiding verkeersregelaar

Verkeersregelaars

Inhuren

Om verkeersregelaars in te huren bij NeVeTe is het van belang ruim van te voren te reserveren. Onze verkeersregelaars zijn allemaal BRL 9101 vakman gecertificeerd. Voor reserveringen kunt u bellen of emailen naar,

Tel 0545-842880

E: Info@nevete.nl