Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman!

Word een BRL 9101 vakman in verkeersmaatregelen...

16 en 17 november BRL 9101 Rotterdam

Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman

Bewust veilig werken, een knelpunt in de planning?

Is bewustwording een knelpunt, in het werken met verkeersmaatregelen? Een vraag die ik mij als docent en ervaringsdeskundige wel vaker afvraag. Bij vele lessen zoals veilig werken langs de weg of de BRL 9101 krijg ik als feedback dat de planning en tijdsdruk hoog ligt. Als docent vind ik dat bij calamiteit of ongeval dit niet meegenomen kan worden maar vooraf afgesproken werk wel!

'Nog even snel' en toen ging het mis

Wie kan deze vraag nu eigenlijk goed beantwoorden! Het blijft lastig om op het juiste moment te plannen zodat de BRL vakmensen en BRL medewerkers ook rust en tijd krijgen om de maatregel goed te kunnen plaatsen, te controleren en te verwijderen. 

Is het intekenen van een verkeersplan net zo omvangrijk als het goed plannen om maatregelen veilig op de weg te krijgen. We zijn constructief bezig om veilig gedrag van medewerkers te implementeren door een verscheidenheid van trainingen maar wat doet de organisatie richting tijdsdruk.

 1. Voldoende tijd voor het plaatsen en verwijderen van
  wegafzettingen in het werkplan opnemen.

 

Het Volandis A blad wegafzettingen is heel duidelijk. Gegniffel in het klaslokaal. Het levert de nodige discussies op, die onnodig zijn. De opmerking die ik kreeg van een leerling was of de planning ook een cursus veilig werken in de planning kreeg! Tja ik weet niet zo goed wat ik hierin moet antwoorden.

Is bewustwording van veiligheid nu met klem zo moeilijk of leren we niet van opgedane ervaringen. Reacties als, dat is niet gevaarlijk van leerlingen hoor ik dagelijks maar is het niet dat je gewend bent geraakt aan deze onveilige situatie, ik bedoel het gevaar is nog steeds aanwezig.

De rijtaakbelasting ook voor BRL vakmensen door het voertuig te besturen, uit te stappen aan de verkeersluwe zijde, werken vanuit de luwte van het voertuig. De LMRA, de nodige veiligheidsprocedures zoals aanmelden afmelden en het betreden van de kegelbak op of langs wegen een behoorlijke opgave. Ligt dan de menselijk fout in ondoordachtzaamheid, ergernis en tijdsdruk. Krijgt de vakman BRL 9101 met onnodige ergernis te maken waardoor deze is afgeleid van zijn veiligheidstaak? Nu kan je zeggen of dit ligt aan de BRL 9101 vakman zelf of aan de planner die het werk gedaan moet krijgen.

Ik hou mij al een tijdje bezig met deze vraag en het blijft mij boeien. Hoe denken planners hierover en hoe gaan zij om met tijdsdruk naar de klant. Krijgen planners meer inzichten of is het een target wat gehaald moet worden wil je een bedrijf winstgevend maken.

Nogmaals is dit geen aanval maar een denkwijze die beantwoord kan worden in het veiligheidsgevoel. Of blijven we alleen aan de voorkant kijken naar de medewerkers die verkeersmaatregelen moeten plaatsen. Wat is bijvoorbeeld een tijdplanning voor figuur 1306C. Met twee vakmensen die de maatregel gaan plaatsen. Onder verschillende omstandigheden is dit afhankelijk van kennis, kunde en beroepshouding. Daarnaast is dit afhankelijk van de verkeersintensiteit. De ligging van de weg en de omstandigheden zoals de bodem, weersomstandigheden etc.

Ik ben benieuwd, waar ligt de veiligheid! Alleen bij de vakman of ook bij de organisatie! Reacties zijn dan ook meer dan welkom!

Nieuws wat ons bezig houd!

Het houdt iedereen bezig het ongeval op de A58 maar ook het onderwerp rode kruis negatie op de A7. Rick Mulders volgt dit op de voet! Wilt u uw item weergeven. Neem even contact op met Rick Mulders.

BRL 9101 vakman in Arnhem iedereen is geslaagd

Rick Mulders

Alg directeur
Wilt u een passende opleiding in de BRL 9101. Rick heeft zijn organisatie NeVeTe ruim 19 jaar geleden opgericht en draagt dit nog steeds met veel passie. Wilt u van deze passie mee genieten? Bel onze organisatie op 0545-842880 of mail naar info@nevete.nl

BRL 9101 vakman

De Nederlandse verkeerstechniek
375,- Ex btw p.p.
 • Inclusief examenkosten €45,-
 • Individuele aanmelding mogelijk
 • Groepsaanmeldingen mogelijk
 • Geschikt voor zzp'ers
 • Lestijden van 08:30 tot 15.30 uur
 • Je krijgt 2 lesdagen van professionals
 • Officiele certificering BRL 9101 vakman
 • Geldigheidsduur 3 jaar
 • Met code 95 CCV U37
 • Mondeling examen mogelijk € 350,- p.p.

Veiligheid? Of is 10 meter veiligheidsruimte voldoende bij 60km/h

Opleiding verkeersregelaar BRL 9101

Wat maakt een BRL 9101 vakman zo competent? Veiligheid staat absoluut bovenaan de lijst! Deze vakmensen zijn getraind en gecertificeerd om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Ze hebben een diepgaand begrip van de veiligheidsvoorschriften en -procedures die van toepassing zijn in hun vakgebied.

Naast veiligheid hebben BRL 9101 vakmannen ook uitstekende technische vaardigheden. Ze zijn goed opgeleid en hebben ruime ervaring in het uitvoeren van specifieke taken binnen hun vakgebied. Of het nu gaat om constructie, installatie of onderhoud, deze professionals weten precies wat ze doen.

Een ander belangrijk aspect van de competenties van een BRL 9101 vakman is hun vermogen om goed samen te werken. Ze begrijpen het belang van teamwork en communicatie op de werkvloer. Dit stelt hen in staat om efficiënt samen te werken met collega’s, klanten en andere belanghebbenden.

Tot slot zijn deze vakmannen ook zeer betrouwbaar en verantwoordelijk. Ze nemen hun werk serieus en streven altijd naar kwaliteit en klanttevredenheid. Met hun competenties kunnen ze een essentiële bijdrage leveren aan het waarborgen van veiligheid op de werkplek.

Kortom, BRL 9101 vakmannen combineren uitstekende technische vaardigheden met een sterk gevoel voor veiligheid, teamwork en verantwoordelijkheid. Met deze competente professionals weet je zeker dat je werkzaamheden op een veilige en efficiënte manier worden uitgevoerd.

Tijdsdruk of afleiding......

Veiligheid staat altijd voorop, vooral als het gaat om werkzaamheden waarbij tijdsplanning of tijdsdruk een rol speelt. Gelukkig zijn er richtlijnen zoals de BRL 9101 vakman en organisaties zoals Volandis die ons helpen om veilig te werken, zelfs in situaties waarin wegafzettingen nodig zijn.

De BRL 9101 vakman is een belangrijke norm die ervoor zorgt dat vakmensen op de hoogte zijn van alle veiligheidsvoorschriften en procedures. Dit zorgt niet alleen voor hun eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen.

Volandis is een organisatie die zich inzet voor de gezondheid en veiligheid van mensen in de bouw- en infrasector.

Wanneer we te maken hebben met tijdsplanning of tijdsdruk, kan het verleidelijk zijn om bepaalde veiligheidsmaatregelen over het hoofd te zien. Maar dankzij deze richtlijnen en organisaties kunnen we erop vertrouwen dat we onze taken kunnen uitvoeren zonder concessies te doen aan onze eigen veiligheid of die van anderen.

Dus laten we altijd prioriteit geven aan veiligheid, ongeacht hoe strak onze planning is of hoeveel druk er op ons staat. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen elke dag weer gezond en wel naar huis kan gaan!

Is 10 meter veiligheidsruimte genoeg bij 60km/h

De veiligheidsruimte in het werkvak is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan werken. Het is essentieel dat er voldoende ruimte wordt gereserveerd om ongelukken te voorkomen en de veiligheid van alle betrokkenen/werkers te waarborgen.

Wist je bijvoorbeeld dat een afstand van 10 meter bij een snelheid van 60 km/u als veilig wordt beschouwd? Deze afstand stelt wegwerkers in staat om op tijd te reageren en te springen als er iets onverwachts gebeurt. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat deze veiligheidsruimte altijd wordt gerespecteerd. Ondanks dat vraag ik mij af of dez 10 meter wel zo veilig is. Immers het is getest en getoetst aldus het CROW.

Door bewust te zijn van de juiste afstanden en snelheden, kunnen we ervoor zorgen dat werkvakken veiliger worden voor iedereen. Laten we samenwerken om een cultuur van veiligheid en verantwoordelijkheid te creëren, zodat iedereen met een gerust hart aan het werk kan gaan!

Zo kan het ook.nl.......

BRL 9101 vakman in Arnhem iedereen is geslaagd
BRL 9101 vakman verkeersmaatregelen

Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman Is de tijdsdruk een gevaar voor de BRL 9101 vakman